Menu Sluiten

Douchegoten


Douchegoten

Informatie over douchegoten:

Als u overweegt een nieuwe douche te installeren, dan vraagt u zich misschien af: Wat zijn douchegoten? Dit artikel zal uw vragen over douchegoten beantwoorden. Laten we eerst eens bepalen wat ze zijn. Douchegoten zijn de gootdelen die worden gebruikt om het water in en uit een douche te laten stromen. Er zijn twee hoofdtypen: vaste en drijvende.

Vaste douchegoten hebben een omlopende aansluitflens. De flenzen kunnen met verbindingskragen of moffen worden verbonden. De flensbreedte is gewoonlijk 30 mm. Info over douchegoten

Toelichting over Douchegoten

Douchegoten werken door de zwaartekracht te volgen en vereisen een lichte helling naar de afvoer.

Omdat het water de zwaartekracht volgt, kunnen ze overloop voorkomen en toch water in de douche laten stromen. Douchegoten zijn veilig voor beloopbare oppervlakken, en gootafdekkingen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren, en materialen. Sommige douchegoten zijn gemaakt van metalen roosters of zijn bewerkt om een artistiek ontwerp te vormen.

Een moderne douchegoot omvat een verwijderbare stankafsluiter en een ontluchtingspijp.

Met deze onderdelen kunt u bij de leidingen komen en ze schoonmaken. Een stankafsluiter van 50 mm zorgt voor voldoende compensatie van overdruk in de afvoerpijp. Een lagere geurafdichting kan leiden tot het sneller ontstaan van nare geurtjes in een bad dat weinig wordt gebruikt. Gestandaardiseerde hoogtes helpen u dit probleem te voorkomen.

Douchegoten zijn belangrijk om te voorkomen dat water zich op de vloer verzamelt.

Ze kunnen gladde vloeren helpen voorkomen en ervoor zorgen dat douchewater en vuil niet in de goot terechtkomen. Roestvrij stalen doucheafvoergoten zijn een moderne must have voor elke badkamer. Roestvrij stalen douche afvoergoot kan worden geplaatst met flexibele plaat vloeren en is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van roosters ontwerpen.

Meer info over douchegoten nu op www.aco.be.

Tags

Aanbevelingen Douchegoten | Aanbod Douchegoten | Advies Douchegoten | Advies Eko Sanitair | Afvoerputten Met Dat Tikkeltje Meer | Afwatering Badkamer | Afwatering Inloopdouche |